Velikonoční kolekce

velikonocnizmrzka

Tak a je to tu zas. Jak jste pochopili, svátky nám slouží k podvratnému šíření zmrzliny! A svátky jara, Velikonoce, nebudou výjimkou. Kdyby bylo na mě, byly by zelené, ale jak se zdá, hrášková zmrzlina neláká dost odvážlivců a tuzemské ovoce se zatím schovává v květech na stromech. Takže budou smetanové, ale v jarním ladění. Zde máte naše letošní trio.

Mám vanu plnou fialových fialek…

fialky1

Vanu ne, ale zmrzlinu. Poprvé jsem ji jedla loni v Bruselu a byla to slast. V té mé najdete fialkový cukr, kandovanou fialku a hlavně violkovou chuť! Trochu po květech, trochu po bonbónech. Kdo letos neškubal fialky, jako by ani nebyl. Ty moje jsou z Hrusic a Jeseníků.

Přijde zajíček do cukrárny a ptá se: máte mrkvovou?

mrkvova2

A vy můžete říct – máme zajíčku, máme! Tahle zmrzlina je nejen že dobrá, ale dokonce i tak trochu zdravá. Je v ní totiž překvapivě… mrkev! A taky krémový sýr, vlastně chutná tak trochu jako karotkový, skořicí kořeněný dort. S kandovanou mrkví navrch k tomu.

Mééé!

kozizmrz

Na snímku ještě v testovací fázi s brusinkami, nakonec vyhrál varianta višeň.

Buď ho miluješ, nebo nenávidíš. Kozí čerstvý sýr. Ano, takhle zmrzlina svůj původ nezapře. Její mírnou štiplavost zmírní omamně sladká kandovaná višeň. Pozor, kozí zmrzlinu budeme dodávat v menším, 340 ml balení. Jednak kvůli vysokým vstupním nákladům, za druhé proto, že si myslíme, že je to přece jen hodně výlučná příchuť.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je zmrzlinarka. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Velikonoční kolekce

  1. Dobrý den.
    Kamarád byl na výletě v Plzni a přijel nadšený ze zážitku z mátové zmrzliny. Chtěla bych ho potěšit i překvapit zároveň.
    Marně hledám recept na mátovou zmrzlinu, která by byla opravdu top. Poradíte mi?

    • A kdepak ji v Plzni měl? 🙂 Máte dvě možnosti – mátový extrakt nebo použít čerstvou mátu a tu luhovat v teplém mléku a smetaně. V každém případě použijte poctivý základ, můžete se klidně inspirovat zdejším receptem na levandulovou a vyměnit levanduli za svazek máty a nechat mnohem déle extrahovat. Chuť vám už sama napoví. Při použití extraktu se onen dává do studené hotové směsi před mícháním.

Napsat komentář: Hanka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..