Vánoční kolekce

Přiznám se: do ničeho se mi letos nechtělo. Ani do cukroví. Ale už v listopadu, ba už i v říjnu, se mě kamarádi i známí začali ptát. Bude letos vánoční kolekce? Opovídala jsem, že ne, ale myšlenka se v hlavě usadila a odvrátit se nedá. Tak tedy. Moje letošní vánoční zmrzlina bude taková:

Rum, datle, pekany

Rum datle a pekany

U nás doma se na Vánoce vždycky kupovala kvanta sušeného ovoce. Fíky, švestky, meruňky a datle. Datle jsem milovala nejvíc. Miluju je dodnes. A což teprve když je namočíte do kvalitního třtinového rumu, dodáte opražené pekanové ořechy a doladíte smetanou? Tohle je zmrzlina, ktrou si představuju, jak jím u zapáleného krbu, sladkost z datlí, křupnutí z pekanů, chlad ze zmrzliny a současně teplo z rumu a přívětivé světlo z ohně… Vánoce.

Pan Perníček

pernicek

Vánoce bez perníčků? Neexistuje. Skořice, anýz, badyán… nasaju vůni koření a vím, že se to zase blíží.  Plné plechy a pak dlouhé noční zdobení. Anebo to může být letos jinak. S perníčkovou zmrzlinou. Všechno dobré je v ní. Koření. A med.

Brusinky a pomeranč

Brusinky a pomeranč

Pro ty, co nemají rádi smetanovou. Sušené brusinky všichni dobře známe. Ale co ty čerstvé? Tak dobře, spíše mrazem prošlé. S pomerančem a kapkou pomerančového likéru.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je zmrzlinarka. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

4 komentáře u „Vánoční kolekce

  1. Hezký den, příští rok mi bude 30 a letos v souvislosti se zmrzlinovým boomem jsem zatoužila dát si ke kulatinám zmrzlinovač. V kuchyni trávím hodně času, ráda vařím, peču, ale v oblasti domácích zmrzlin jsem nepolíbená…když pominu pár povedených snah o ořechovou, smetanovou, citrónový sorbet apod. Moc Vás prosím o radu – jaký zmrzlinovač byste mi doporučila, aby moje dvě děti netoužily po té kupované, ale po maminčiné… Jsem ochotná investovat max. 10 tis. Děkuji. Moc Vám fandím! Lenka Bukáčková

    • Dobrý den, zvažte několik faktorů:jak často budete zmrzlinu dělat, kolik na něj máte v kuchyni místa a kolik peněz. Pokud máte větší kuchyň a neváháte investovat,tak jděte do přístroje, který sám zmrzlinu míchá a chladí bez nutnosti předmrazit nádobu v mrazáku. Mám ty nejlepší zkušenosti se značkou Lello, jsou to italské stroje. Jejich nejnižší řada se jmenuje Lussino, u nás je ale brutálně drahá, ale zkusila bych pohledat.Vyšší řadu od Lello jsem koupila podstaně levněji než u nás v italském outletu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..