Děkujeme! Apetit piknik 2013

Máme to za sebou! 82 litrů litrů zmrzliny, převážně uvařených, vlitých do stroje, zakelímkovaných, zavíčkovaných..to vše ručně. Devět kilo jahod, dvě kila kávových zrn, 7 kilo citronů, 7 kilo okurek, nejméně 160 vajec..Litry smetany, mléka či kila cukru raději vůbec nepočítám. Dva karamboly – jedna pětilitrová mísa s hotovou směsí na zmrzlinu omylem zvrhlá do dřezu plného ledové vody (kde jinak rychle chladit?). A horečka úterní tropické noci, kdy v Praze vyhořela rozvodna a my se ocitli na hodinu bez proudu. V bytě stále skoro 30 stupňů, ve výrobníku náhle ztichlo míchání bezinkové, mrazák přestal bručet a vydechovat teplo do našeho těsného, přetopeného obýváku..a já si jen lehla na podlahu, že vše je ztraceno a v duchu jsem viděla, jak vyhazuju stovky rozteklých kelímků do kontejneru. Ale pokud sledujete naši milou sousedku Chez Lucii, která bydlí jen o pár ulic dále, tak víte, že to dobře dopadlo. Elektřina naskočila a my naskočili zpátky ke strojům, na den D objednali dodávku a pak měli radost, že jste přišli a že vám chutnalo. I takový byl náš Apetit piknik.

mrazakapetit

Zmrzliny pod sklem profi mrazáku. Za fotku moc děkujeme Markétě Prostecké.

Musím říct, že vy, naši milí zákazníci, nás umíte pokaždé překvapit. Okurková byla již sázka na jistotu, ale stejně jste ji vykoupili tak rychle, že jsem jen zírala a slibuju, příští rok, budeme-li opět na místě, už to fakt nepodcením! Dalším bestsellerem byla levandule, následovala bezinka (té jsem ale tajně věřila), citrón s tymiánem. Loňský hit káva nešel na odbyt úplně bleskurychle a vanilka, co loni tak chyběla dětem, to by skoro ležák 🙂 Ba ne, až na pár kelímků se prodalo všechno, ale už si v duchu sumíruju, co vám naservíruju příští rok. Dali byste si hráškovou? Bazalkovou? Karotkovou? Melounovou s šampaňským? Malinové mojito? Sorbet z ledového čaje? Nebo snad smetanovou s růžemi? Či nemůžete žít bez slaného karamelu? Já vím, všem pak bude chybět čokoláda. Nebojte, v duchu ji vidím protkávanou skvělou chilli marmeládou Lenky Požárové…

Překvapivý hit, i když na někoho prý byla až moc medově sladká. Fotku jsme si vypůjčili od Zuzany Vejtrubové - díky!

Překvapivý hit, i když na někoho prý byla levandulová až moc medově sladká. Fotku jsme si vypůjčili od Zuzany Vejtrubové – díky!

Jak vidíte, přestože jsme pořád strašně unavení (tři týdny před piknikem jsme jeli skoro nonstop, v to tedy počítám i zápřah s dvěma malými dětmi, které bojují o pozornost zmrzlinujících rodičů všemi dostupnými prostředky:), už nám to nedá. Rádi bychom slíbili, že v té době už z nás budou profesionálové a měli tak jasnou odpověď na otázku, kde jinde se dá naše zmrzlina koupit. Ale nevím, asi bychom teď hlavně měli být chvíli pořádnými rodiči. Nicméně, kdyby někdo náhodou věděl o vhodném prostoru v Praze, sdílené profi kuchyni nebo snad dokonce o investorovi, napište nám.

Zboží nemáme tak pěkně na očích, jako kulináři s dortíky či makronkami. Ale aspoň nám pokladnice Hanka donesla veselý ubrus. Fotila opět Markéta Cicvárková.

Zboží nemáme tak pěkně na očích, jako kulináři s dortíky či makronkami. Ale aspoň nám pokladnice Hanka donesla veselý ubrus. Fotila opět Markéta Prostecká.

Na závěr se sluší poděkovat, a bude to pasáž pěkně dlouhá. Děkujeme nuselskému Sklizenu, jmenovitě paní Lídě Leskourové, která nám půjčila velký pultový mrazák. Mrazil jak ďas, nevadilo mu stálé otevírání a já mám novou zkušenost (v loňském domácím zmrzlina ze stálého otevírání dvířek na závěr div netekla, letos se na ní lámaly lžičky). Je skvělé žít ve čtvrti, kde je tak báječná prodejna a potkávat lidi, kteří vám, i když vás znají jen jako zákazníky, důvěřují natolik, že vám jen na dobré slovo zapůjčí ne úplně levnou věc.

V plné polní. Za fotku díky Veronice  Pořízkové a pěkně so přečtete celý její článek na fajn blogu Z ghetta blog. http://zghettablog.blogspot.cz/2013/06/apetit-piknik-2013.html

V plné polní. Za fotku díky Veronice Pořízkové a pěkně si přečtete celý její článek na fajn blogu s názvem  Z ghetta blog. http://zghettablog.blogspot.cz/2013/06/apetit-piknik-2013.html

Děkuju opět Hance, která s námi prodávala a počítala kasu – což je ta nejmíň vděčná činnost. Stále se usmívala a celou dobu nás všemožně podporovala. Že je to skvělá obchodnice vím už od loňska, letos je stvrdila své kvality. A zařídila nám bezvadné vraňanské jahody. Hanko, dík! Děkuju babičkám,  které pomohly nejlépe, jak dovedly a své báječné tchýni, že se na den prodeje ujala obou dětí, z toho jednoho kojence (a na týden odvezla pryč naši starší dcerku.)

Hanka - rozená obchodnice v akci. Foto Markéta Cicvárková.

Hanka – rozená obchodnice v akci. Foto Markéta Prostecká.

A především děkuju vám, zákazníkům. Škoda, že je takový šrumec, že nejde při prodeji prohodit víc slov. Bylo báječné slyšet, že čtete blog, že vás zajímají recepty, že jste se vrátili s pochvalou. Vážím si toho moc, o to víc, že jsem letos byla nervóznější než loni, protože udržet kvalitu je vždy těžší než jednou oslnit. Vím, že chutě jsou různé a nikdy nelze uspokojit všechny na 100%, ale zpětná vazba je od vás moc fajn a slova díků mě ohromně hřejí a povzbuzují, abych u zmrzliny fakt zůstala a svůj sen dotáhla do konce.

A v neposlední řadě děkuju Apetitu za zorganizování celé akce, se kterou je neskutečná porce práce. Holkám z redakce, že nás stánek poctivě obešly a ochutnaly. A taky za to, že nás jmenovali kulináři ročníku! Musím končit, jsem už moc dojatá, ať z těch stránek na vás nekape sentiment. Jen dodám, že to beru jako závazek a ohromně si toho vážím.

Prostě jste byli všichni skvělí. Díky!

Děkujem! Foto Filip Blažek, autor našeho úžasného loga.

Děkujem! Foto Filip Blažek, autor našeho úžasného loga.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je zmrzlinarka. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

8 komentářů u „Děkujeme! Apetit piknik 2013

  1. Zmrzlina bola fakt skvela, skutocne ma prijemne prekvapila okurkova, ktoru som povodne chcela ochutnat len pre zaujimavost a vela si od nej neslubovala ale bola fakt skvela a super osviezujuca, chutila mi asi najviac zo vsetkeho co som na pikniku ochutnala…mojmu priatelovi zas chutil Wibledon, ktory mu pripomnenul jahody so slahackou ktore robi jeho babicka, takze oboch ste si nas zmrzlinou ziskali a budeme sa tesit na dalsi rocnik apetit pikniku…
    Mate moj obdiv, a drziim prsty aj nadalej, nech sa vam darii….:)

  2. Jste skvělí! Na Apetit pikniku jsem teda bohužel nebyla (bohužel je to z našeho malého moravského městečka velký lán cesty), ale vůbec se nedivím, že jste získali titul kulinářů. Když se totiž něco dělá s takovou láskou a elánem, tak to jde poznat.
    Svými vymazlenými kombinacemi jsi mě tak nalákala, že v mrazáku už mám jogurtovou zmrzlinu s ve víně macerovanými jahodami a chystám se citronový sorbet s citronovým tymiánem. Ale až odmrazíme mrazák, nějak nás zlobí.
    Jste skvělí a vaše stránky jsou nejen pro mě obrovskou inspirací a tajnou láskou.

    • Však jezdit nemusíš, zmrzlinu si uděláš vynikající sama! Já teď po litrech tutovek a klasik zkouším podivnosti – broskvovou s yzopem a ještě jednu hodně překvapivou, tu dám asi na blog.

  3. Prosím, prosím, prosím, prosím, prosím a bambilionkrát prosím na příští rok se slaným karamelem!!!! Snad už se konečně na ten Apetit dokopu a tuhle zmrzlinu bych si opravdu nenechala ujít.

  4. Dobrý den,
    na Apetit jsem bohužel nebyl,ale sleduji Váš blog poměrně delší dobu a chci Vám říct, že jste skvělí!!!

  5. Dobry den, ja se pripojuju ke vsem ostatnim – myslim, ze stranky jsou skvele a ze zmrzlina musi byt take uzasna. Zrova jsem si koupila stroj na zmrzlinu a premyslim jak to udelat, kdyz bych ji chtela nekomu dovezt. Ice bagy dle meho nazoru nejsou uplne spolehlive. Nemate nejakou radu, jak to udelat? Predem dekuji za odpoved.

    • Dobrý den, díky moc! Já převážím několika způsoby – v chladící tašce s chladící komponenty, ale když chci, aby opravdu dlouho vydržela, tak jsem jí vložila do menšího obalu a převážela v namrazovací (pochopitelně přes noc nachlazené) nádobě do zmrzlinovače. Takhle vydržela v pohodě i pětihodinovou cestu. Další možnost je suchý led – zde jsem ale bez praktické zkušenosti. Složitě se shání a bojím se omrzlin 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..