Tak a je to tu zas. Jak jste pochopili, svátky nám slouží k podvratnému šíření zmrzliny! A svátky jara, Velikonoce, nebudou výjimkou. Kdyby bylo na mě, byly by zelené, ale jak se zdá, hrášková zmrzlina neláká dost odvážlivců a tuzemské ovoce se zatím schovává v květech na stromech. Takže budou smetanové, ale v jarním ladění. Zde máte naše letošní trio.
Mám vanu plnou fialových fialek…
Vanu ne, ale zmrzlinu. Poprvé jsem ji jedla loni v Bruselu a byla to slast. V té mé najdete fialkový cukr, kandovanou fialku a hlavně violkovou chuť! Trochu po květech, trochu po bonbónech. Kdo letos neškubal fialky, jako by ani nebyl. Ty moje jsou z Hrusic a Jeseníků.
Přijde zajíček do cukrárny a ptá se: máte mrkvovou?
A vy můžete říct – máme zajíčku, máme! Tahle zmrzlina je nejen že dobrá, ale dokonce i tak trochu zdravá. Je v ní totiž překvapivě… mrkev! A taky krémový sýr, vlastně chutná tak trochu jako karotkový, skořicí kořeněný dort. S kandovanou mrkví navrch k tomu.
Mééé!
Buď ho miluješ, nebo nenávidíš. Kozí čerstvý sýr. Ano, takhle zmrzlina svůj původ nezapře. Její mírnou štiplavost zmírní omamně sladká kandovaná višeň. Pozor, kozí zmrzlinu budeme dodávat v menším, 340 ml balení. Jednak kvůli vysokým vstupním nákladům, za druhé proto, že si myslíme, že je to přece jen hodně výlučná příchuť.
Dobrý den.
Kamarád byl na výletě v Plzni a přijel nadšený ze zážitku z mátové zmrzliny. Chtěla bych ho potěšit i překvapit zároveň.
Marně hledám recept na mátovou zmrzlinu, která by byla opravdu top. Poradíte mi?
A kdepak ji v Plzni měl? 🙂 Máte dvě možnosti – mátový extrakt nebo použít čerstvou mátu a tu luhovat v teplém mléku a smetaně. V každém případě použijte poctivý základ, můžete se klidně inspirovat zdejším receptem na levandulovou a vyměnit levanduli za svazek máty a nechat mnohem déle extrahovat. Chuť vám už sama napoví. Při použití extraktu se onen dává do studené hotové směsi před mícháním.