Tři kopečky na Apetit pikniku

Tři kopečky se poprvé představí širší veřejnosti na Apetit pikniku, akci, kterou pořádá časopis Apetit. Jde o druhý ročník moc příjemné události, která spojuje dobré domácí jídlo, příjemnou živou muziku, povalování na dece a hry pro děti. Loni – ač byl říjen, počasí ukázalo nebývale vlídnou tvář a na pikniku vznikla dokonalá iluze léta. Tak doufáme, že letos nevznikne dokonalá iluze podzimu.

A to i proto, že Tři kopečky – tedy já za pomoci mého skvělého muže Pavla – vyrábí zmrzlinu o sto šest. Zmrzlinový stroj jede na plné obrátky a pronajatý skladovací mrazák teskně hučí jak Niagára nejen do noci, ale furt :). Z lednice na mě vypadávají litrové láhve čerstvé smetany a žloutky letí do zmrzlinovače po platech. Nejradši bych udělala celou plejádu příchutí (i proto, že sekat po desáté čokoládovou mě moc nebaví), ale nakonec jsem naznala, že nemá cenu udělat dvacet příchutí po deseti kelímcích a pak už jen oznamovat, co všechno už není.

Napíšu tedy raději, co chystám – i když dokud nebude všechna zmrzlina tuhá ležet na poličce v mrazničce, je možné, že dojde ke změnám – záleží totiž i na to, zda se dostanu k dobrému, zralému ovoci,  jaké jsem si vysnila. Tři kopečky totiž nabídnou přesně takovou zmrzlinu, jakou si dělám pro sebe nebo pro přátele. Mléko, smetana, žloutky, případně čokoláda vanilka, káva – to jsou ingredience do smetanových. Ovoce, cukr, voda – a v případě okurkové gin – nic víc není pro sorbety třeba.

Zmrzlinové hodiny ukazují za deset minut dvanáct! (Apetit piknik je za dveřmi!)

Zmrzlina bude k dostání již v předpřipravených kelímkách – porcích cca o objemu dvou kopečků. Proč nedělám rovnou kopečky? Jednak proto, že nevlastním „kopečkovací“ vitrínu se spodním chlazením. Za druhé věřím, že předbalené porce mají vyšší hygienický standard.  Jak to všechno bude vypadat si můžete představit podle následujících fotografií.  A chystané druhy? Pro milovníky jemných smetanových hutná čokoládová, aromatická kávová, sladkost výběrové bílé čokolády doplní pikantní mučenka. Překvapivě lahodná je kombice máty a smetany..

Zda-li svědčí chlad třešním, půjde zjistit z třešňového sorbetu (snad ho nezkazím, je to troufalé, ale hodlám ho letos zkusit poprvé.) Zato jahodový, to už je klasika. Něco vymyslím s malinami – ještě nemám přesně jasno co. A pro dospělé osvěžující kombinace máta-okurka- gin.

Přijďte se podívat. 23.6., Karlínské náměstí. Podrobné info o akci zde.

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je zmrzlinarka. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

7 komentářů u „Tři kopečky na Apetit pikniku

  1. Tak mě už snad stonásobně mrzí, že se na piknik nedostanu :o( dálku z moravy bych překonala, ale že je v ten stejný den u nás rodinný hudební festival, kam to táhne mé drahé a přátele, už bohužel ne… Ty pečené jahody půjdou do sorbetu? Asi si ty vaše zmrzliny budu muset doma vyrobit sama 😉

  2. Pečené jahody šly nakonec do zmrzliny, v níž se používá podmáslí, smetana a mléko. V rámci experimentu, co bude chuťověnejlepší. Nebyla to špatná kombinace, ale dávám osobně přednost ostřejší jahodové chuti sorbetu. Recepty na stránkách budou postupně přibývat – nad domácí zrmrzlinu není, tak to určitě zkuste 🙂

  3. Moc mě mrzí, že nemůžu přijít ochutnat. Nejradši bych tu dovolenou zrušila, jak to tak čtu :o) Ba ne, to si dělám samozřejmě srandu. Vloni jsem si také zakoupila zmrzlinovač a zkoušela pár příchutí, ale na tyhle určitě nemám. Nedají se ochutnat i někdy jindy, než na Apetit pikniku?

  4. Právě jsem se vrátila za Apetit pikniku – vyzkoušeli jsme kávovou, třešňový sorbet a wimbledon. Musela jsem hned napsat, protože jsem snad nikdy nejedla lepší zmrzlinu – opravdu úžasné, hlavně wimbledon mne úplně uchvátil, s manželem oba milujeme jahody a smetanu, normálně kupujeme Haagen-dazs a myslela jsem si, jak je skvělá. Kam se na vás ale hrabe!!! A balení do kelímků byl skvělý a praktický nápad a mimo to moc pěkný. Díky za báječný chuťový zážitek a držím palce v soutěži o nej kulináře!

  5. Prudce návyková!

    V prvním kole: Wimbledon a kávová. Po prvních lžičkách se náš slovník omezil jen na primitivní: ty voe… Pak bylo dlouhé ticho. Užívali jsme si. Jahody se smetanou mě vrátili do dětství. Takto nějak chutnalo léto u babičky. A kávová?!? Prostě KÁVOVÁ. S blížícím se dnem kelímku se pomalu rozproudila diskuse nad zážitkem z této zmrzliny a nemohli jsme jinak než zpět do fronty.
    Druhé kolo: mátová vs. čokoládová. Neodolatelná kombinace!
    Závěr: My chceme ještě!

    Moc Vám děkujeme za příjemnou obsluhu, obrovský chuťový zážitek a držíme Vám palce!

  6. Roque a Lidko, moc děkujeme za pochvalu. Jsem moc ráda, že jste si pochutnali a myslím, že není větší pochvaly, než když chuťový zážitek dokáže vrátit vzpomínkami do dětství… Bude-li to možné, rádi se zúčastíme i podzimního pikniku (cosi jsem v tom smyslu zaslechla, pokud prý radnice vyjde vstříc), musím říct, že i podzimní paletu chutí jako je dýňová, ořechové, hrušková, švestková, rum s rozinkami, jablečná s ciderem, skořicová a spol. vyrábím moc ráda. I když na letní ovoce nic nemá 🙂 Recept na kávovou na blogu zveřejním – můžete zkusit doma, bez zmrzlinovače sice není textura zmrzliny tak sametová, ale chuť se neztrácí. Snad se jednou podaří realizovat sen o vlastní zmrzlinárně 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.